Beli Kondom / Condom Online


Bagi anda yang sedang merancang keluarga, kaedah manakah yang anda gunakan untuk merancang keluarga? Mengambil pil perancang atau suntikan atau implan atau IUCD atau anda adalah penggemar kondom?

Pil PerancangRamai antara kita yang mengambil pil perancang. Mereka wajib makan pil tersebut setiap hari. Wanita yang sibuk berkerjaya tidak disarankan mengambil pil perancang kerana dibimbangi terlupa untuk memakannya setiap hari. Risiko yang paling besar apabila terlepas untuk makan walaupun satu hari, menyebabkan perancangan keluarga menjadi gagal. Kesan sampingan apabila mengambil pil perancang adalah seperti naik berat badan, mual, kurang nafsu seks, moody dan sebagainya.

Suntikan: Ada wanita yang sibuk berkerjaya atau jenis pelupa untuk mengambil pil perancang setiap hari, mengambil jalan mudah dengan mendapatkan suntikan setiap 3 bulan sekali. Biasanya kos untuk sekali suntikan adalah antara RM30 hingga RM80, bergantung kepada hospital. Kesan sampingan apabila mendaptkan suntikan adalah menyebabkan kitaran haid yang tidak teratur sehinggakan berbulan-bulan tidak datang haid.

Implan: Ia merupakan kaedah menanam sesuatu sebesar batang mancis di dalam rahim. Kos untuk implan adalah antara RM300 hingga RM500 dan berkesan sekurang-kurangnya untuk 3 tahun lebih. Kesan yang terlalu lama ini menyebabkan ramai yang tidak berminat dengan kaedah implan. Sesiapa yang nak pilih kaedah implan disyorkan untuk berfir masak-masak, kerana kalau tiba-tiba anda rasa tidak serasi atau nak singkatkn jarak anak, anda terpaksa keluarkan balik implan tersebut, dan duit beratus2 yang telah pun dihabiskan akan 'burn' / hangus. Antara kesan sampingan implan ialah jerawat, pening kepala, pertambahan berat badan, sengal payudara, rambut gugur, perubahan emosi, perubahan nafsu seks, sakit perut dan senggugut. Implan juga akan mempengaruhi kitaran haid di mana kitaran haid tidak menentu atau tiada haid.

IUCD: Merupakan alat yg ditanam di dalam rahim, yang juga sesuai untuk sesiapa yg nk jarakkan anak selama lebih 3 tahun. Alat ni tidak mengganggu hubungan seks dan tidak mengganggu kitaran haid. Cuma anda mungkin akan merasa tidak selesa sewaktu IUCD dimasukkan. Selepas IUCD dimasukkan, doktor akan memotong benang sepanjang 2-3cm daripada servik. Anda juga akan mengalami sedikit pendarahan selepas IUCD dimasukkan. Seterusnya anda akan mengalami sakit pada bahagian ari-ari selepas IUCD dimasukkan. Walaubagaimanapun, apabila menggunakan IUCD, risiko untuk mengandung masih ada. Jika anda disahkan mengandung, IUCD perlu dikeluarkan dan boleh menyebabkan keguguran. Jika anda tidak mahu mengeluarkan IUCD, anda juga berisiko untuk mendapat jangkitan kuman pada bahagian pelvis. Walaupun IUCD mampu mencegah kehamilan di dalam rahim, ia tidak dapat mencegah kehamilan di luar rahim.

KondomIni adalah kaedah merancang keluarga yang paling baik, kerana mudah, tiada kesan sampingan dan berkesan hampir 99%. Secara asasnya, kondom berfungsi untuk menakung dan menahan air mani yang dipancut oleh suami daripada memasuki badan isteri semasa hubungan seks. Oleh itu, kondom berupaya menjadi alat pelindung yang digunakan dalam hubungan seks yang bertujuan untuk:
·     mengelak kehamilan, di mana suami isteri dapat memperoleh nikmat ketika si suami mencapai kemuncak orgasma, kerana si suami dapat memancutkan air mani tanpa perlu mencabut zakar daripada faraj isteri; dan
·     menjamin kesejahteraan dalam hubungan seks dan kesihatan keluarga di mana ia merupakan suatu alat pencegahan dan mampu melindungi pasangan yang mengadakan hubungan seks daripada jangkitan pelbagai penyakit seksual seperti HIV, Gonorrhea, Syphilis, dan pelbagai jenis penyakit yang boleh berjangkit jika salah satu ataupun kedua-dua pasangan menghidapi penyakit bawaan seksual (sexual transmitted diseases).

JADI, KONDOM ADALAH BENDA YANG PALING MUDAH DAN PRAKTIKAL DALAM PERANCANGAN KELUARGA

Namun persoalannya berapa ramai pasangan suami isteri yang menggunakan kondom dalam hubungan seksual mereka, walaupun mereka adalah golongan yang memerlukannya? Saya tidak menafikan, punca utamanya adalah kerana ramai lelaki malu untuk membeli kondom. Ada juga isteri yang terpaksa menebalkan muka membeli kondom untuk suami. Lebih buruk, ada juga ibu bapa meminta bantuan anak baru belasan tahun membelinya!

AROMAKASIH ADA PENYELESAIANNYA!!

Kini anda boleh beli Kondom jenama DUREX secara online secara mudah, praktikal dan selamat, siang atau malam melalui AromaKasih. Hanya emailkan dengan tajuk “BELI KONDOM” kepada aromakasih@gmail.com dan nyatakan jumlah kondom yang anda mahu pada e-mail anda. AromaKasih akan memberikan no akaun untuk anda memasukkan pembayaran secara terus ke dalam akaun AromaKasih.

Kondom yang anda pesan akan dibungkus secara tertutup dan akan dipos terus ke rumah anda tanpa ada sesiapa pun mengetahuinya. Kerahsiaan anda adalah terjamin.

Mengapa kondom durex yang dijual oleh AromaKasih?

Ini adalah kerana Aromakasih mementingkan kualiti daripada jenama yang terbaik. Fakta jelas mengesahkan bahawa kondom Durex telah berpengalaman selama lebih dari 80 tahun dalam bidang inovasi kondom yang berkualiti nombor satu di dunia.


Jadi apa yang ditunggu lagi? Nikmati malam anda bersama pasangan dengan lebih tenang dan mendapat kepuasan yang optimum! Emailkan kepada aromakasih@gmail.com sekarang!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...